Luontoliikunta

Lähdetään retkelle!

Pirtin lähimaastossa voit tehdä sekä omia että ohjattuja eräretkiä, ja vaeltaa myös kauemmas korpeen, kosken partaalle tai joen varteen. Matkalta saattaa löytyä eläinten ruokintapaikkoja ja tarkkailukojuja, ja hiljaa kun liikkuu voi kuulla hirvien rytistelyn, pyiden pyrähdykset ja päästä vaikka iltahämärässä näkemään pesänsä ulkopuolelle uskaltautuneen majavan. Tunnelman kruunaa jälleen nokipannukahvit ja perinteinen makkaranpaisto, tai muu haluamasi eväs.

Pirtin lähiliikunta

Kolmen lähteen lampi reunamineen ja vierestä virtaava Eteläjoki mahdollistavat paljon erilaista lähiliikuntaa. Tuo porukkasi joogaamaan tai treenaamaan, kalastamaan, uimaan ja saunomaan. Tai tulkaa pyöräillen tai meloen. Avantouintikin onnistuu!

Kesän 2021 uutuutena on frisbeegolf! Kodan vierestä lähtevän kuntopolun varrelle on laadittu 6-korinen frisbeegolfrata. Seitsemäs kori on sitten Pirtin pihapiirissä niin että siinä voi sitten treenata putit kuntoon.
Itse rata on varsin metsäinen ja tarjoaa siten haastetta vaikka useampaankin kierrokseen. 

Toisenlaisen haasteen tarjoavat kaksi vuokrattavissa olevaa SUP-lautaa. Pirtin lammella eivät aallot tai virtaukset häiritse, mutta jos tasapaino herpaantuu pääsee kyllä kokemaan lähdeveden raikkauden!
Kahdella laudalla voi haastaa vaikka kaverin poijunkiertokilpailuun!

Aina voi myös kysyä muita Pirtin tarjoamia mahdollisuuksia mille tahansa ryhmälle tai toiminnalle. Meidän kautta on vuokrattavissa niin kanootteja kuin pyöriäkin, ja kuljetustenkin junaileminen onnistuu jos niin halutaan. 

 

Eläinkuntaa

Jos olet liikkeellä aikaisin aamulla tai iltahämärissä, saatat kohdata Pirtin lähiympäristössä niin kauriin, ketun, hirven kuin majavankin valkohäntäpeuroista puhumattakaan. Eikä korkeuksissa liitelevä merikotkakaan ole harvinaisuus.

Kesympiäkin luontokappaleita löytyy kuten hevosia Kellahden talleilla, ylämaankarjaa Langouran luontotornilla tai alpakoita Humisevan Harjun tilalla Ahlaisissa. Sopivan automatkan etäisyydeltä tavoitat myös Koivuniemen Herran MuuMaan, koko perheelle soveltuvan mainion eläinmaatilan.